Midwinterhoorn blazen
Ugchelen e.o.

Het bestuur

Begin juni 2015 is het eerste bestuur samengesteld. Casper heeft in eerste instantie Henk van de Berg gevraagd om de blaasgroep mee op te bouwen. Omdat al snel de organisatie van de Veluwse Avondmarkt in Beekbergen om de hoek kwam kijken, schoof ook Wim Meijer aan om hierbij te helpen. Gekscherend werd door Henk gezegd dat hier het bestuur van de blaasgroep zit. Dit was de eerste samenstelling van het bestuur.

Het huidige bestuur

  • Vanaf 2014 Voorman, Casper van Beek
  • Voorzitter, secretaris en penningmeester

Hieronder kort het voorstellen van het bestuur

Voorman Casper van Beek
Vanaf februari 2012 ben ik midwinterhoorn gaan blazen bij de Veluwse Midwienterhoornbloazers, in de B groep.
De A groep bestond uit 25 leden en daar is dan een ledenstop. Vanaf begin 2014 gaat ook Dientje Quartel mee naar Epe. Eind 2014 bleek dat wij ook deze aankomende advent niet mochten doorschuiven naar de A groep. Zo zouden we weer niet aan het midwinterhoornblazen toekomen. Toen heb ik Dientje in de auto op de terugweg van Epe naar Ugchelen gevraagd of we dan zelf een blaasgroep gaan oprichten?
Dientje was het hier direct mee eens en zo zijn deze avond de Midwinterhoornblazers Ugchelen ontstaan.

Ik speelde trombone vanaf ongeveer 2000 tot 2016 bij de Muziekvereniging Ugchelen. Dit is een harmonie. Hier is het samen oefen en samenspelen erg leuk. Natuurlijk moet je wel muzieknoten leren spelen. Dat is op een midwinterhoorn een stuk eenvoudiger. Hier speel je geen muziekstuk, maar blaas je de vier verschillende natuurtonen uit je hoofd. Het leren spelen met verschillende noten blazen, met alleen gebruik te maken van lipspanning, is nog niet zo eenvoudig.

Ik hoop nog heel lang de voorman van de Midwinterhoornblazen Ugchelen te kunnen zijn. Ons belangrijkste doel is ons Nationaal Erfgoed, het Midwinterhoornblazen, in zijn traditie te behouden. Dat doen we met veel plezier en gezelligheid. 

E-mailen
Bellen
Map