Midwinterhoorn blazen
Ugchelen e.o.

Hoe het begon in Ugchelen ...

In 2012 is Casper van Beek in de “B groep” gaan blazen bij de Veluwse Midwinterhoornbloazers in Epe. De “B groep” bestond uit nieuwe leden die aan het leren waren, maar ook boventallig waren volgens de regels van de club. Er waren 25 blazers in de groep Epe en dat mochten er niet meer worden. Zij zaten op de reservebank. 

Ook na een jaar was er nog geen zicht op dat Casper naar de groep overgeplaatst kon worden. 
Casper plaatste een oproep in het kerkkrantje van Ugchelen, de Bron. Hierop kwam in eerste instantie geen reactie op. 
Een 14 dagen na de oproep melde zich Dientje Quartel. Zij had de Bron digitaal gelezen en zij blies op een midwinterhoorn.
Casper en Dientje gingen samen het gehele jaar 2014 blazen in Epe, in de “B groep”. 

Opnieuw eind 2014 de adventsperiode bleek dat 
ze niet samen mochten gaan met de grote groep. En dus weer op de reservebank. 

Casper blies tijdens het Anbloazen, buiten de groep van Epe, bij de schaapskooi op de hei bij de Renderklippen. Daar zijn de eerste foto’s van gemaakt. Daarna mocht Casper 1 keer op uitnodiging van voorman Ben Jonkers meeblazen tijdens de winterzonnewende, in de vroege ochtend. Hier de andere foto van. 


Over de situatie met Epe was Casper ontevreden. En na de oefenavond thuis bij Ben Jonkers, op 2 december 2014, zaten Casper en Dientje op de terugweg in de auto en stelde Casper de vraag: ”zullen we zelf een groep oprichten?” En Dientje antwoordde: ”laten we dat maar doen”. En zo is Midwinterhoornblazen Ugchelen van start gegaan.

De officiële oprichtingsdatum is gezet op 30 november 2014. Het was de datum waarop Casper in Epe meedeed met het Anbloazen bij de schaapskooi.

Op 5 december 2014 kwam het Fakkelbloazen als eerste activiteit van de blaasgroep tot stand. De groep bestond uit Casper en Dientje. 

Op 9 december maakte de groep kennis met Henk van de Berg. Hij was de midwinterhoornblazer bij het kerstspel “Zingen voor een Kind”. Henk werd als 3de lid van de groep.

Het eerste optreden was op 11 december bij de Vrouwenvereniging Ugchelen, bij de Bronkerk. De gehele blaasgroep was hier aanwezig. Het eerdere Fakkelbloazen was hier een voorbereiding voor geweest. Zweedse fakkels werden door Lex, de man van Dientje, gezaagd en Lex zorgde bij dit optreden voor het vuur.

Hans Vels en Dinie Koers werden het 4de en 5de op 13 december 2014 lid van de groep. Zij kwamen op een krantenartikel af.

Het zesde lid was Wim Meijer. Hij werd lid omdat hij werd aangedragen door Jeanette Hoek, schoonzus van Wim en speelde klarinet, samen met Casper en Jolanda van Beek in de harmonie van Ugchelen.

Het zevende en laatste lid van deze adventsperiode 2014 op 6 januari 2015, na het Afbloazen op Driekoningen,
werd Jolanda van Beek, echtgenote van Casper, lid van de blaasgroep.

Daarna volgde een periode van 4 wekelijks oefenen bij Dientje en Lex thuis. In twee groepen werd er op de benedenverdieping (achterin de huiskamer en in de hal entree) geoefend. Dit is tot maart 2016 zo gegaan. Daarna is de blaasgroep verhuist naar de lagere school de Steenbeek in Ugchelen. 

 

 

E-mailen
Bellen
Map