Midwinterhoorn blazen
Ugchelen e.o.

Ons blog ... 2015, deel 1


2 december, RTV Apeldoorn, de Vereniging
Deze avond zijn Casper, Henk en Hans op bezoek geweest bij RTL Apeldoorn, presentator Daniël van Harmelen, het programma de Vereniging. Hierin wordt een Vereniging middels interview in het licht gezet. Het totale interview duurt een uur, dus even blijven zitten

Klik op het YouTube filmpje, hier links.

30 november, Nieuwe groepsfoto
De groep is in het afgelopen jaar flink gegroeit en daarmee onze foto sterk verouderd.
We hebben de gelegenheid genomen tijdens onze verjaarviering, om een neiuwe foto te maken. En zie hier het resultaat. Is hij niet geweldig geworden? De foto is gemaakt door onze vakfotografe
Mijke Jonkman-van Oosterhout, GSM 06 44 40 16 85

25 november, De eerste A-Certificaten zijn uitgereikt
Bij ons in de blaasgroep wordt er heel hard gewerkt aan mooie tonen en het goed kunnen spelen van d'Olde Rôep. Wanneer je in de adventsperiode meerdere malen de 4 heldere tonen hebt geblazen ontvang je het A-blazer Certificaat.

In het afgelopen advent, 2014 - 2015, hebben de volgende leden hun A-Certificaat behaald: Henk van den Berg, Dientje Quartel, Wim Meijer en Casper van Beek.
Allen van harte gefeliciteerd!!

21 november, Opname RTV Apeldoorn
Zaterdagochtend om 10 uur waren we in de studio van RTV Apeldoorn. Deze is in Fletcher Hotel "Het Veluwse Bos" in Beekbergen. Tijdens de uitzending was ook Bernard 't Jong aanwezig voor de Kerstmarkt Apeldoorn in park Berg en Bos, 18, 19 en 20 december 2015. Toen waren wij aan de beurt. Voorman Casper "In gesprek met Leny". Uiteraard moest er ook even geblazen worden en ook Leny heeft een toon laten horen.

Na ons interview de presentatoren van Het Kleinste Glazen Huis. Zij zitten op 18, 19 en 20 december 2015 voor 3 FM Serious Request.

De uitzending is op donderdag 3 december 2015. RTV Apeldoorn begint elke dag om 18.00 uur met de uitzendingen. Herhalingen om het half uur. 
Volgende dag nog een keer van 9.00 tot 12.00 uur.  hier het complete album.

Ledenstop
Vanaf heden 30 september 2015 is een ledenstop ingesteld. De blaasgroep die we nu kennen moet zich eerst door ontwikkelen. Een aspirant-lid kan zich wel aanmelden. Deze zetten we als belangstellende op de lijst. 

Alleen blazers die de midwinterhoorn al kunnen blazen kunnen zich nog aanmelden.

30 september, vele nieuwe leden aan het blazen
Afgelopen oefenavond waren onze nieuwe leden met hun hoorn op onze oefenlocatie. Het was een drukte van belang. Zenuwachtig gebabbel en nieuwsgierige blikken gingen over en weer. Ook Wim Meijer was na een zware operatie gelukkig weer bij ons. Hij had appeltaart gebakken en die lieten we ons goed smaken.

Nadat we de groepen hadden ingedeeld ging ieder op zijn eigen niveau met de bloasmeester mee. De gevorderden werden voorbereid op de Adventsperiode en de beginners kregen de eerste lip-oefeningen. Zoals altijd sloten we af met een rondje d'Olde Rôep en natuurlijk een borrel. Het bleef nog lang gezellig.

Facebook
Op 20 september 2015 is onze Facebookpagina online gekomen. 

Bezoek onze pagina www.facebook.com/midwinterhoornblazenugchelen

LIKE onze pagina en deel de pagina met je vrienden. Zo kunnen we een mooie bijdrage leveren aan de traditie van het Midwinterhoornblazen.

Nieuwe leden
Aansluitend op de Open Avond hebben zich 7 nieuwe leden zich aangemeld.

Bijna iedereen heeft een hoorn besteld. Op 12 september hebben we de nieuwe hoorns uitgereikt en zijn de mensen geïnformeerd over de aankomende blaascursus - die eigenlijk nu al gestart is gegaan.
Met veel enthousiasme zijn de eerste tonen geblazen en hebben de kersverse blazers hun mooie hoorn mee naar huis genomen. Nu gaan oefenen en dan zien we elkaar op 30 september weer terug.

Zomerfeest Ugchelen 2015
Op het Zomerfeest in Ugchelen stonden we in een stralende zon op vrijdag en zaterdag, 21 en 22 augustus in onze stand. We hebben veel mensen uit Ugchelen en omstreken kunnen spreken en de Midwinterhoornblazers bekend kunnen maken.

Veel bezoekers konden ons eerste optreden bij de Vrouwenvereniging, de Bronkerk, afgelopen december nog goed herinneren.
We hebben leuke contacten opgedaan en wie weet komen daar nog nieuwe blazers uit voort.

Donderdagen in juli en augustus 2015
Wij zijn op de Veluwse Avondmarkten om een hoorn te bouwen en te vertellen over de midwinterhoorn. Af en toe laten we wat tonen horen. Kom gerust langs en blaas op onze midwinterhoorn.

Vrijdag 10 juli 2015
Vandaag kregen we het bericht dat we van het Coöperatiefonds van de Rabobank Apeldoorn een bedrag voor het Klederdrachtfonds ontvangen van 1250,- euro. 

Mede door deze bijdrage zullen onze blazers in de aankomende winter het niet koud krijgen. Alle blazers willen de directie van Rabobank Apeldoorn bedanken voor dit prachtige sponsorbedrag.

Vrijdag 12 juni 2015
Vandaag kregen we bericht dat een een sponsorbedrag van 500 euro mogen ontvangen van het Beveiligingsbedrijf G4S. Onze voorman Casper van Beek is beveiliger bij dit bedrijf en kon een aanvraag doen in het personeelsaanbod Match-it. De midwinterhoornblazers zijn heel blij met het geld, het is een ondersteuning voor het Klederdrachtfonds. Directie G4S, hartelijk bedankt namens alle blazers!!

Woensdag 15 april 2015
Vanmiddag om 14:45 uur heeft Henk van den Berg zijn eerste interview op Radio Apeldoorn gedaan. Samen met Casper van Beek hebben zij iets verteld over het Midwinterhoornblazen in de zomerperiode en de promotionele acties op o.a. de lagere scholen.

Donderdag 9 april 2015
Vandaag zijn Dientje, Jolanda en Dinie in Winterswijk geweest, kijken voor kleding.

De dames zijn daar zeker in geslaagd. Tijdens onze volgende optredens zullen zij in deze klederdracht zeker gaan aantreden.

De heren zullen nog op pad moeten, daar wordt aangewerkt. 

Donderdag 19 maart 2015
Vandaag is Henk, met in de ochtend Dientje en in de middag Jolanda, op de OBS Heuvellaan geweest. Op school draaide een muziekproject waar ook de midwinterhoorns in waren opgenomen. Veel jeugd heeft de kans gekregen om op de midwinterhoorn van Henk te blazen. Een mooi stukje promotie.
E-mailen
Bellen
Map