Midwinterhoorn blazen
Ugchelen e.o.

Midwinterhoorn Experience - het Teamuitje in de adventsperiode
In 2019 zijn we gestart met een arrangement waarin een uitgebreide wandeling met gidsen en blazers, de verhalen en de midwinterhoorn centraal staan. We lopen door het mooie gebied van de Leesterheide, een smeltwaterdal en bosgebied waar de klanken van de midwinterhoorn geweldig klinken. 


Het arrangement voor uw Team
Te starten met een gezellig ontvangst én verassing gaan we onderweg waar halverwege de mini cursus midwinterhoornblazen centraal staat. Onze gidsen en blazers helpen iedereen om op de midwinterhoorn te blazen. Verteld wordt hoe je thuis een alternatieve midwinterhoorn kan maken.
Door enthousiaste reacties van de deelnemers van het afgelopen jaar gaan we door met Midwinterhoorn Experience.
Uw team-uitjes, buurt-uitjes, familie-uitjes, verenigings--uitjes en andere besloten groepen gaan samen met ons onderweg.

 

Het programma
Wij ontvangen u  bij de horecagelegenheid Het Bospaviljoen op het Leesten. 

Daar starten we met een kop koffie/thee met wat lekkers daarbij. Tijdens deze ontspannen start wordt u voorgesteld aan de gidsen en de blazers voor deze middag.

Aansluitend gaan we de Leesterheide op. Dit zijn goed begaanbare wandelpaden. Tijdens de wandeling van ongeveer 1,5 tot 2 uur hoort u de verschillende melodieën en wordt u verteld over de midwinterhoorn, de tradities en het gebruik.

U hoort en ziet op verschillende momenten de midwinterhoornblazers in het veld.

Mini cursus Midwinterhoornblazen
Halverwege de wandeling zal u instaat worden gesteld om zelf de midwinterhoorn te blazen. 

In kleine groepjes wordt u door de blazers een korte cursus aangeboden om de eerste tonen uit de midwinterhoorn te laten klinken. U kan ook uw eigen “hoorn” thuis maken. Wij laten u zien hoe dat kan.


Een gezellige afsluiting
Na afloop van deze bijzondere wandeling kunt u nog eens met onze blazers de midwinterhoorn blazen. In een gezellige omgeving drinken we samen nog “iets” warms met een toepasselijke snack.


Elk Uitje past
Door een flexibele programmering van de Experience zijn vrijwel alle wensen van de groep in te passen. Weten wat er mogelijk is? 

De afsluiting van deze middag kan op verschillende manieren; een borrelhapje, een eenvoudig tot uitgebreid diner of een culinair hoogstandje. De keuze is aan u. Laat het ons weten wat de wensen zijn via het contactformulier.

Maar bellen kan ook: Casper van Beek, 06 55 30 75 03.

Data en tijd voor de Midwinterhoorn Experience wordt door jezelf bepaald. Zolang deze maar in de
adventsperiode vanaf december tot op 6 januari  - tussen 08:00 en 17:00 uur ligt.

 

E-mailen
Bellen
Map